Обединеният транспортен бранш обяви, че отменя планирания за 15 май, неделя,

...
Обединеният транспортен бранш обяви, че отменя планирания за 15 май, неделя,
Коментари Харесай

Превозвачите отмениха протеста на 15 май |

Обединеният транспортен бранш обяви, че анулира планувания за 15 май, неделя, митинг в София поради провеждането на две огромни спортни събития в същия ден - финалът за Купата на България сред „ Левски ” и ЦСКА на Националния стадион “Васил Левски ” и благотворителният полумаратон, в които се чака да се включат десетки хиляди почитатели и участници. 

" По този метод превозвачите демонстрират още веднъж, че са подготвени на диалогичност и не желаят да пречат целеустремено на жителите ", коментират от Съюза на интернационалните превозвачи.

Вчера Обединеният транспортен отрасъл взе единомислещо решение да не блокира придвижването на първоначално плануваната дата за митинга - 18 май. Това стана след молба на министъра на образованието проф. Николай Денков, който подсети, че тогава в страната се организират матури за зрелостниците.

“Тези жестове на благосклонност от наша страна потвърждават нашата конструктивност и подготвеност на разговор. В същото време ние сме твърдо решени да отстояваме както нашите законни и обективни претенции, по този начин и законното си право на митинг на 18 май. Надяваме се, че тогава ще получим почитание и поддръжка от необятната общност, както и че този път управляващите няма да се пробват да пречат на нас да изразим свободно позицията си ”, пишат представителите на транспортния отрасъл.

От съобщението излиза наяве, че в този момент ще насочат всички свои старания точно към огромния митинг на 18 май, когато ще слагат още един път своите претенции за понижаване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонента за шест месеца, както и за промяната в размера и обсега на тол таксите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР